Nedanby-Ekeberg Järnväg

 
         
     
   

Nedanby-Ekeberg Järnväg är en påhittad, privat norrländsk järnväg.

Järnvägen består av två delar: Nedanby-Garnstad och Garnstad-Ekeberg. Den första delen har den mesta trafiken, flera gods- och persontåg trafikerar den sträckan dagligen. På den andra delen har godstrafiken nästan helt upphört och persontrafiken stäcker sig endast till ett par tåg om dagen. I Nedanby finns en SJ-anslutning till Härnösand.

Betydligt mer trafik var det på 30- och 40-talet, då hela sträckan var en viktig järnvägslinje i norra Sverige. Då användes ånglok och Hilding Carlsson rälsbussar och några av dom finns idag bevarade av Garnstads veterantågsförening.

Godstrafiken sköts med T43 lok och persontrafiken med Y1 och Y7 rälsbussar. Växling sköts av en Z43:a. Tågen är målade mörkgrå och mörkblå och det färgschemat fick dom på slutet av 60-talet.

Rutten bygger på JAPAN2 och alla spår är än så länge orörda. Vissa vägar har lagts till och vissa tagits bort och nästan alla objekt utbytta mot svenska eller svenskliknande.

Rutten började byggas 21 mars 2003 och är släppt i sin första version.

Då jag gillar att få se mycket när jag kör, så har rutten fått färjeterminal, flygplats, vilda västern stad, travbana m.m. m.m.

Till slut, ett stort tack till alla fantastiska 3d-byggare, som låtit mig använda deras fina objekt i denna rutt!

En uppdaterad version (NEJ 1.1) är nu släppt och den har Pursche packat med Route Ritter och försett med svenska signaler.

Pierre

 

 
    Del 1

126mb

Rutt, Tåg & 3 aktiviteter Gjord av: Pierre  
 

 

 
         
   OBS! Klicka på vår logga för ett steg tillbaka!