Svenska Tåg Laboratorierna

Välkommen till STL

Välkommen till Svenska Tåg-Laboratoriernas hemsida! Här kan du hitta högkvalitativt svenskt material till tågsimulatornserien Trainz, så som lok, vagnar och signalsystem. De flesta assets här på hemsidan är uppdaterade eller skapade för att vara kompatibla med den näst senaste versionen av Trainz, nämligen Trainz An New Era (TANE). Det innebär att det flesta assets också fungerar i den senaste versionen av Trainz, Trainz Railroad Simulator 2019 (TRS2019), även om undantag finnes. Hittar ni assets som inte fungerar i TRS2019 får ni gärna meddela det via Svenska 3D-tåg-forumet (länk nedan).

Innan du börjar att ladda ned lok och vagnar så vill vi påminna om att först ladda ned STL Source som är ett paket med grundscript och bibliotek som används i många av våra andra paket. Det innehåller bland annat bibliotek med realistiska koppel både för normalspår och smalspår samt kärnan till det svenska signalsystemet. Dessa bibliotek behövs därför om du vill ladda ned andra saker här på sidan, så som lok, vagnar eller något av de svenska signalpaketen.
STL Source hittas under fliken övrigt i menyn ovan.

För er som är nya till Trainz så finns det på denna sida en kort beskrivning över hur man installerar de saker som finns här på sidan i TANE/TRS2019: Hur man installerar assets i TANE

Om du behöver hjälp eller letar efter material till äldre versioner av Trainz så rekommenderar vi att du besöker Svenska 3D-tåg-forumet, där man även kan komma i kontakt med oss inom STL. På forumet finns en avdelning där frågor rörande simulatorserien Trainz kan diskuteras.

Vi kommer att prioritera att få saker att fungera i TRS2019 och TANE och därför kommer det inte att finnas så mycket material till de äldre versionerna av Trainz. Men vi försöker när vi kan att länka tillbaka till röran på forumet där sakerna finns för äldre versioner av Trainz. Dessa länkar kommer att heta TS20xx och bör då fungera i versionerna TS2009, TS2010 och TS2012.

Till sist skulle vi på STL vilja tacka Banbyggarna för att de mycket generöst har låtit oss låna utrymme på deras server för att hosta denna sida.

Om du klickar här kommer du tillbaka till deras startsida: Banbyggarna.se
Sidan uppdaterad 2023-09-18